Halloween / Хелоуин

Празникът Хелоуин възниква в предхристиянски времена сред келтските племена, населяващи териториите на съвременна Великобритания, Ирландия и Северна Франция. Келтите вярвали, че животът се заражда от смъртта. Затова началото на новата година те празнували през есента (нощта на 31 октомври срещу 1 ноември), когато според техните вярвания настъпвало времето на студа, тъмнината, разложението и смъртта. През тази нощ келтите прославяли езическия бог на смъртта Сауин. В навечерието на новата година друидите (жреците на келтските племена) заповядвали на хората да угасят всички огньове в къщите си. След това разпалвали огромен огън от дъбови клонки, на който според техните вярвания принасяли жертви – плодове, животни и дори хора, за да угодят на бога на смъртта Сауин. Оттук води началото си и обичаят да се ходи в тъмното облечени в костюми на привидения, вещици, гноми и всякакви зли духове. Следвайки този обичай, живите влизат в съюз и общение със задгробния живот. Хелоуин (на английски: Halloween) е празник, който се чества в нощта между 31 октомври и 1 ноември най-вече в английскоговорещите страни Великобритания, Ирландия, Канада и САЩ. Началото си води от келтския езически празник Сауин (Samhain) и католическия Вси светии (All Saints’ Day). Хелуин е празникът, чиято традиция повелява да си смел, креативен и най-вече неразпознаваем. Малко или много, истинската причина да се превръщаме ежегодно в чудовища, е минала на заден план, отстъпила място на пиянски нощи с маскирани герои. Не всеки знае, че по този начин в миналото хората са се криели от злите духове, които според повелята си прокарвали път до света на живите именно в нощта на Вси Светии, търсейки „опаковка”, в която да се вселят. В последните години празникът стана популярен и в България. Празнувайте и се забавлявайте! П.С. Не забравеайте, че в България също имаме подобен обичай, но той не е в края на октомври, а в периода между Месни и Сирни заговесни. Тогава кукерите нахлузват страшните маски и прогонват тъмните сили и студа.

Продукти за ежедневен грим...

Здравейте! В този пост бих искала да Ви насоча към продукти, който да използвате в ежедневието си. Както за своя ежедневен грим, така и за поддръжка на косата, кожата и здравето си! Като професионален гримьор използвам професионални продукти за да осигуря качествен и дълготраен грим за своите клиенти. Цената на един професионален фон дьо тен варира от 100, 200 лв. за брой. Сенки, спирала, червила, коректори...всички качествени професионални продукти са с висока цена. Разбира се оправдана от качеството! Когато става въпрос за професионален грим не правя компромиси! Но в ежедневието си не се гримирам с професионалните продукти, освен защото не е бюджетно, но и защото не е препоръчително всекидневната употреба за тежки продукти върху кожата, а професионалните са такива. В ежедневието си използвам леки BB, CC или други тонални кремове по възможност с UV фактор. Такива продукти бихте могли да откриете в продуктите на руската компания ТианДе. Избрах тях, защото освен всички други предимства - богат асортимент, достъпни цени, качество, те съдържат и 20 % натурални продукти в състава си и са без парабени! Което води след себе си редица ползи за нашата кожа. Едно от най-хубавите неща, който бихте могли да направите за кожата си е да я поддържате чиста, свежа и в добро състояние! Тук https://mytiande.bg/shop/?ref=11443 освен декоративна козметика ще откриете и продукти за здраве, коса, тяло и много други. Разгледайте продуктите и при възникнали въпроси се свържете с мен. Ще съдействам с каквото мога. И не забравяйте - ако Ви предстои личен празник не се колебайте да си подарите удоволствието, самочусвтствието и удовлетвореността от един качествен, дълготраен и професионален грим. Той е завършека на Вашата визия! Черешката на тортата!

Перфектна кожа в 7 стъпки

Гримът би могъл да ни помогне да прикрием несъвършенствата, да изглеждаме неотразимо и да ни даде увереност. Но рядко в забързаното ежедневие имаме време да отделяме по цял час сутрин за да се гримираме. За това е необходимо да поддържаме кожата на лицето си в добро състояние и да не ни се налага да прикриваме недостатъците с грим ежедневно, а само да подчертаваме красотата си. За да прикриваме несъвършенствата по кожата си е необходимо да използваме професионални и тежки продукти за лице като коректори и фон дьо тен. Това, обаче, не е необходимо в ежедневието. При добре поддържана и чиста кожа бихме могли да нанасяме само лек тонален крем за изравняване на тена, който няма да "натежи" на кожата ни и ще я предпази от външните необлагоприятни влияния.

В тази статия ще ти разкажа как да се грижиш за кожата на лицето си за да ти се отблагодари тя със свеж вид, сияйност и чистота. Ще ти предложа и продуктите, които аз използвам в ежедневието си. Имайте предвид, че моята кожа е мазна и избирам продуктите си спрямо нейните нужди. В края на статията ще предложа продукти и за други типове кожа.

Ето и стъпките:

1. Лицето трябва да бъде почиствано ежедневно от замърсяванията. Задължително вечер след като цял ден е било изложено на слънце, вятър, тютюнев дим, замърсявания във въздуха. Използвай мицеларна вода за да почистиш замърсяванията и грима. Не мий лицето с вода и сапун! Аз използвам този продукт https://mytiande.bg/shop/serii/seriya-spa-technology/multiaktivna-mitselarna-voda/?ref=11443 Премахва грима на 100%, дори и водоустойчиви продукти, без да нарушава воднолипидния слой на кожата. Матира кожата, като дълбоко почиства и стяга порите. Отстранява замърсяванията и излишния себум. Изглажда, овлажнява, успокоява, тонизира и омекотява кожата. Експресно почиства всички части на тялото. Подходяща е за всеки тип кожа, дори за чувствителна. Тази стъпка се прилага при всички типове кожа.

2. Втората стъпка на почистване е използването на измивен гел или пяна. Моят продукт е „In top“. Помага ми да почистя мазният себум от кожата и отстранява съществуващите недостатъци, в същото време овлажнява и подобрява структура на кожата - https://mytiande.bg/shop/za-litse/serii-za-litse/litse-in-top/gel-za-izmivane-na-litseto-in-top/?ref=11443 Тази стъпка е предназначена за мазна и комбинирана кожа. Ако имате суха и чувствителна такава препоръчвам да я избягвате или да не я прилагате ежедневно, а само при необходимост и ако чуствате кожата си прекалено "мръсна".

3. Почиствай лицето си в дълбочина максимум един път седмично, ако кожата ви е суха и 2-3 пъти при мазна и комбинирана кожа. Това се случва с пилинг. Избягвайте пилинги с едри абразивни частици, които могат да наранят кожата ти, да предизвикат зачервяване и дори обриви. Пилинга се използва като нанесеш малко количество от продукта върху кожата на лицето си и леко започнеш да масажираш с кръгови движения. Не забравяй, че областта около шията не бива да бъде пренабрегвана, а зоната около очите трябва да се избягва. След процедурата отмий обилно с вода. Пилинга ефективно почиства, освобождава порите от натрупаните примеси, ексфолира мъртвите клетки на кожата, стимулира клетъчната активност, овлажнява, омекотява и избелва кожата, изравнява релефа. Пилинга, който аз използвам е със змийска мас (най-използвания продукт в източната медицина, поради многобройните си лечебни свойства). Екстрактът от змийско масло има невероятни регенеративни свойства и изключително бързо лекува рани и кожни пукнатини. Стимулира регенеративната способност на епидермиса. Омекотява, овлажнява и изглажда кожата. Продукта може да откриете тук https://mytiande.bg/shop/za-litse/serii-za-litse/snake-factor/piling-sas-zmijska-mas-snake-oil-100-ml/?ref=11443 Отново напомням на дамите със суха кожа да внимават с използването на пилинг, дори бих препоръчала изобщо да не го прилагат. Или ако използвате подобен тип продукти да е веднъж в седмиата или на две седмици!

4. Използвай маска за лице, подходяща за твоя тип кожа поне 2 пъти седмично. Както споменах в началото аз съм с мазна кожа, която често е съпроводена от белези — следи от дълга и упорита борба с акне. Те не могат да бъдат "изтрити" с помощта на скрабове (особено с абразивни частици), защото тези продукти са предназначени за здрава кожа: всеки скраб, дори най-нежният, ще разпространи инфекцията по лицето, и на мястото на една пъпка ще се появят няколко. Освен това скрабът е допълнителна травма за възпалената кожа. Маската за лице се поставя върху почистена кожа с мицеларна вода. Кожата трябва да е суха. С маската се престоява 15-20 минути, след което лицето се измива с вода (без сапун!). Аз използвам две маски. https://mytiande.bg/shop/za-litse/serii-za-litse/litse-master-herb/maska-za-litse-protiv-akne-i-belezi/?ref=11443 тази използвам 2 пъти в седмицата. Маската е силно напоена и би могла да се използва до 3 пъти като е небходимо да я съхранявате в хладилник след отваряне. Другия мой любим продукт е златната маска за лице https://mytiande.bg/shop/za-litse/maski-za-litse/zlatna-maska-za-litse-130-ml/?ref=11443 Тази маска осигурява дълбоко почистване. След редовна употреба освободих кожата си от всичко, което е излишно, и да казах сбогом на черните точки! Маските за лице могат да се използват от всички типове кожа, дори за дамите със суха кожа е препоръчително и по-честа употреба на подходящия продукт за тях. В края на статията ще предложа нещо и за тях.

5. Като казах черни точки.... Трябва да помислим и за тях. Продуктът, който ми помага в борбата с тях е https://mytiande.bg/shop/za-litse/serii-za-litse/litse-master-herb/pochistvashti-lepenki-za-nos-chisti-pori/?ref=11443 За мазната кожа е много важно дълбокото почистване на порите. Иначе няма да можеш да се освободиш от черните точки или комедони. Комедоните обичат да се появяват на най-централното място — на носа. Да се избавиш от тях ще помогне почистващият пластир за нос "Чисти пори" от серия Master Herb. Памучната основа на пластира е напоена с активни съставки, сред които са минералът бентонит и екстрактът от вирджински хамамелис.

6. Нанасяне на крем за лице. Една от финалните щрихи за перфектния вид на лицето ни. Тук отново се съобрази с твоя тип кожа. Хубаво е дневния крем да има UV защита. Ултравиолетовите лъчи са пагубни за сияйния вид на кожата ти. Серията Vita Derm на ТианДе е истински билков щит за кожа, която е чувствителна към природата или е станала чувствителна в модерния град. Vita Derm, успокояващ крем за лице, ефективно се грижи за кожата и я предпазва от отрицателните въздействия на околната среда. И разбира се с UV филтрите в състава, той предпазва от отрицателна слънчева активност. Може да го откриете тук https://mytiande.bg/shop/za-litse/serii-za-litse/vita-derm/uspokoyavasht-krem-za-litse-vita-derm-50-gr/?ref=11443 За дамите със суха кожа това е една от стъпките, които не бива да пропускат!

7. За финал! Грижа за околоочната зона. Там именно е необходимо да обърнеш внимание. Кожата около очите е изключително тънка и нежна. Лесно може да бъде раздразнена. И не, никога не е прекалено рано да започнеш да ѝ отделяш необходимото внимание. Аз лично започнах тази стъпка едва на 24 години. Много по-лесно е да предотврътиш появата на торбички и бръчки в тази зона, отколкото след появата им да се опиташ да ги премахнеш! Моите любими продукти - есенция за лице с колаген и морски водорасли и хидрогел пластирите на фирма ТианДЕ. Все още не използвам околоочен крем, защото нямам ясно изразени бръчки около очите. Забавям появата им с тази есенция, освен това я използвам и като основа за грим - https://mytiande.bg/shop/za-litse/serumi-emulsii/esentsiya-za-litse-s-kolagen-i-morski-vodorasli-30-ml/?ref=11443 При недоспиване, умора и предимно работа пред компютъра ми се появяват досадни тъмни кръгове под очите. Сигурна съм, че и ти се се сблъсквала с този проблем. Често това се случва в най-неподходящия момент - преди важна работна среща или важно лично събитие като сватба, бал, среща с любим. И в този момент на помощ идва моя супер герой - хидрогел пластирите https://mytiande.bg/shop/za-litse/okoloochni/hidrogel-plastiri-za-klepachi-2-br/?ref=11443 Само за 15 имнути докато се облечеш и приведеш в приличен вид косата си, тъмните кръгове са си отишли.

Това са седемте стъпки, които следвам. Изпробвай ги и ти и сподели мнението си с мен. Ако статията ти е харесала можеш да я харесаш и споделиш в Facebook или Twiiter.

Благодаря ти, че остана до тук. Сега както обещах ще предложа продукти за всеки от типовете кожа.

 Мицеларна вода

1. https://mytiande.bg/shop/serii/seriya-spa-technology/mitselarna-voda-s-fitokompleks-spa-technology-200-ml/?ref=11443 подходяща за всеки тип кожа

2. https://mytiande.bg/shop/serii/seriya-spa-technology/multiaktivna-mitselarna-voda/?ref=11443 - подходящ за всеки тип кожа

 Измивен гел / пяна

1. https://mytiande.bg/shop/za-litse/serii-za-litse/vita-derm/uspokoyavashta-pochistvashta-pyana-za-litse-vita-derm-160-ml/?ref=11443 - подходяща за всеки тип кожа, особено за чуствителна.

2. https://mytiande.bg/shop/za-litse/serii-za-litse/litse-phytocode/ovlazhnyavasht-tonik-buster-za-litse-phytocode/?ref=11443 - подходящ за суха и чуствителна кожа.

3. https://mytiande.bg/shop/za-litse/serii-za-litse/litse-sheep-placenta/tonik-za-litse-s-ovcha-platsenta/?ref=11443 - подходящ за всеки тип кожа след 30 годишна възраст.

4. https://mytiande.bg/shop/za-litse/serii-za-litse/vita-derm/regenerirasht-i-zashtiten-fluid-za-litse-110-ml/?ref=11443 - подходящ за всеки тип кожа, особено за чуствителна

 Пилинг

1. https://mytiande.bg/shop/za-litse/serii-za-litse/litse-sheep-placenta/piling-za-litse-na-osnovata-na-platsenta/?ref=11443 - мазна кожа — 2-3 пъти седмично; нормална кожа — 1-2 пъти седмично; суха и чувствителна кожа — 1 път на 2 седмици.

2. https://mytiande.bg/shop/za-litse/serii-za-litse/litse-zhenfei-perfect/ekspres-piling-zhenfei-perfect/?ref=11443 - подходящ за всички типове кожа след 35 години.

3. https://mytiande.bg/shop/serii/seriya-spa-technology/universalen-piling-limon/?ref=11443 - мазна кожа — 2-3 пъти седмично; нормална кожа — 1-2 пъти седмично; суха и чувствителна кожа — 1 път на 2 седмици.

 Маска за лице

1. https://mytiande.bg/shop/za-litse/maski-za-litse/krem-maska-grozde/?ref=11443 - подходящ за мазна и проблемна кожа

2. https://mytiande.bg/shop/za-litse/serii-za-litse/litse-skin-triumph/maska-za-litse-s-lavandula/?ref=11443 - предназначена за суха и чуствителна кожа

3. https://mytiande.bg/shop/za-litse/serii-za-litse/litse-skin-triumph/mulazhna-maska-za-litse-vinena-terapiya/?ref=11443 - Експресна „реанимация“ за зряла кожа

4. https://mytiande.bg/shop/za-litse/serii-za-litse/litse-skin-triumph/amino-koktejlna-maska-za-litse/?ref=11443 - уморена и повяхнала кожа

 Крем за лице

1. https://mytiande.bg/shop/za-litse/kat-spetsialni-produkti/dd-matirasht-tonalen-korektor-15-gr/?ref=11443 - мазна или комбинирана кожа; DD тоналното покритие придава перфектно равномерен и матов цвят на кожата през целия ден дори в Т-зоната

2. https://mytiande.bg/shop/za-litse/serii-za-litse/litse-in-top/ovlazhnyavasht-krem-za-litse-in-top/?ref=11443 - Подходящ крем за кожи от комбиниран тип – мазна Т зона и по-сухи бузи.

3. https://mytiande.bg/shop/za-litse/serii-za-litse/tibetan-herbs/visokoefektiven-hidratirash-krem-za-l/?ref=11443 - подходящ за суха кожа, предостврътява стареенето

 Околоочен крем

1. https://mytiande.bg/shop/za-litse/serii-za-litse/litse-zhenfei-perfect/krem-gel-za-ochi-protiv-brachki-zhenfei-perfect/?ref=11443 - всички типове кожа, особено след 35 годишна възраст

2.https://mytiande.bg/shop/za-litse/serii-za-litse/litse-marine-collagen/izglazhdasht-gel-krem-za-ochen-kontur-marine-collagen/?ref=11443 - всички типове кожа, особено след 35 годишна възраст

3. https://mytiande.bg/shop/serii/spetsialni-produkti-zryala-kozha/okoloochen-vazstanovyavasht-serum-eye-corrective-serum/?ref=11443 - Резултат - възстановяване на яркостта и младостта на погледа. 

Как да НЕ правим бизнес?

1. Не се фокусирайте върху една дейност! Колкото повече се фокусирате върху нещо и задълбавате в него, толкова повече се отдалечавате от целта. Спирате да забелязвате външните фактори, започвате да витаете в облаците. Да си представяте бляскаво бъдеще без да забелязвате и очитате трънливия път, които трябва да изминете докато стигнете до момента на славате.

2. Не се вманиачавайте! Не си поставяйте задачи на всяка цена, но си поставете срокове. Ако не зададете срок за изпълнение на даден проект ще го отлагате във времето непрестанно. Когато нямате шеф "на главата" не се притеснявате за срока и качеството на изпълнение на задачите. Колкото повече отлагате, толкова повече се разколебавате да завършите проектите си.

3. Имайте милион идеи! Колкото по-активни сте, толкова по-добре. Бъдете креативни и идейни. Направете си списък. С времето, когато започнете да проучвате перспективите на НЕ бизнес списъкът ви ще се свие и ще го сведете до 2-3 смислени дейности, които си заслужават усилията, времето и вложенията ви.

4. Направете списък с нещата, които ви доставят удоволствие. Любим мой цитат е "Избери работата, която обичаш, и тогава няма да бъдеш принуден да работиш и един ден през живота си." (Конфуций, китайски философ). Ако искате да сте успешни правете това, което наистина харесвате. Тогава няма да чуствате умора, няма да ви тежи дори да работите по 16 часа на ден. Това е целта на НЕ правенето на бизнес. Да сте щастливи и свободни. Именно това ще ви даде свобода и удовлетворение.

5. Съчетайте хобитата си! Няма нищо по-хубаво да превърнете хобитата си във ваша професия. Аз лично започнах да се гримирам от малка и тази моя страст в момента ми е професия. Обичам също и да пиша (вж. т. 3). Това са нещата, които ми доставят удоволствие и се опитвам да ги съчетавам. Често статиите си пиша в късните часове на денонощието, но това не ми тежи (вж. т. 4)

6. Квалифицирайте се! Разбира се, с каквото и да се захванете ще е необходимо да преминете обучение. Аз имам бакалавър, магистратура и още редица допълнително изкарани курсове. Въпреки това продължавам да се обучавам и то в сфери различни от гримьорското изкуство. Просто обичам да бъда активна и съм любознателна. Вярвам, че един ден всяка една придобита квалификация ще ми донесе ползи.

7. Вложете средства! Задължително условие! За да имате клиенти, които са доволни от услугите ви е необходимоо да им предоставите добро качество на продукта. Независимо дали продавате козметика (както аз продуктите на ТианДе), или гримирате (Kryolan), или строите, или рисувате....трябва да използвате качествени продукти и вие самите да ги използвате за собствени нужди за да може и клиентите ви да се доверят. Не може да поставите цена 80 лв. за грим и да използвате фон дьо тен и сенки от 2, 3 или 5 лв. Продуктът задължително трябва да е с високо качествно, ако искате клиентите ви да се върнат при вас!

8. Итересувайте се от резултатите! Задължително искайте обратна връзка от хората, с които работите. Те са вашият критерии за успех! Ценете ги!

9. Преборете страховете си! Аз лично съм много срамежлива и се интересувам от това "какво ще кажат хората". Много съм срамежлива и не искам да правя и публикувам свои снимки и видео. Може би от страх да не ми се поиграва някой или да не се изложа. Разбира се, винаги има такъв риск. Никой не е застрахован от провали. Голяма грешка е този страх. Не! Огромна грешка! Трябва да си близо до клиентите си и това е начина в днешното онлайн присъствие. Опитвам се да преборя този свой страх. Трябва и вие да преборите притесненията си и да загърбите предрасъдъците.

10. Вярвайте в себе си! Вярвайте в себе си! Вярвайте в себе си!

Как стигнах до тук?

Здравей!

Ще ти разкажа малко за моят професионален път. Ще опитам да бъда максимално кратка.

След придобиването на сертификат за професионален гримьор се фокусирах изцяло в тази дейност и отделях всяка свободна минута да развивам това начинание. Направих си фейсбук страница, направих си сайт. Но клиентите не долетяха както очаквах. Разбах, че някъде греша. Продължих да търся начин на бъда бизнесдама. Станах диструбутор на козметични продукти. Направих този сайт, в който съчетах грима и дистубуцията. Отново резултат нямаше.

Тогава разбрах, че хората не искат да им се продава даден продукт или услуга. Или поне не на всяка цена. Искат да те усетят близък и да ти вярват. Очакват да бъдеш искрен с тях и да им даваш съвети. Тогава дойдоха клиентите. И сега отново не правя бизнес. Работя порядъчната си работа в държавната администрация, но се чувствам щастлива. Винаги съм била много активна и съм се занимавала с много неща едноременно и тези дейности не ми тежат. 

Ще се радвам да бъда послезна и да пиша статии, които ще са ти от полза на теб и на всички мои читатели. Ще пиша по две статии седмично - една в четвъртък и една в неделя. За това, обаче си ми необходим/а ти! Моля те, помогни ми с темите.

Очаквам от теб обратна връзка с темите, които те вълнуват и искаш развивам и да публикувам за да съм ти полезна максимално на теб и на цялата аудитория, която се интересува от света на красотата. 

Сватбата!👸🤵💍 Големият ден❗️

Сватбата!👸🤵💍 Големият ден❗️ Ден изпълнен с емоции, чувства, любов 💞и красота! Няколко съвета за допълнението към този незабравим ден - гримът! 💄За да е съвършен този ден обърнете внимания на следното:

1. Гримът да е изработен с качествени продукти за да е траен и да устои на всички емоции съпътстващи Вашата сватба!

2. Гримът да се съобразен със стила на сватбата, цветовете доминиращи в този ден и разбира се да е съчетан добре с роклята!

3. Съобразете грима с времето на събитието (обяд, вечер), сезона 🌈☀️🌧❄️, букета 💐!

4. Да е съобразен с Вашите индивидуални черти на лицето и предпочитания!

Пожелавам Ви незабравим сватбен ден и щастлив семеен живот!

Как да изберем правилния тон фон дьо тен?

1. Цвета на фон дьо тена се тества в долната част на челюстта, както и на челото.

2. Избягвайте тестването на цвета на изкуствена светлина.

3. Ако се колебаете между два цвята изберете по-светлия. Тъмният цвят ще накара лицето ви да "оранжавее"

4. Изберете фон дьо тена не само по цвят, но и по състав. Такъв подходящ за Вашият тип кожа - мазна, суха или комбинирана.

П.С. Винаги нанасяйте продуктите с четка или гъбичка. Никога с пръсти!

Отговори на често задавани въпроси❓❓❓ при посещението при гримьор:

 

1. КОЛКО ВРЕМЕ ОТНЕМА ПРОФЕСИОНАЛНИЯТ ГРИМ? - между 40 мин. и 60 мин., пробният до 1 час и 30 мин, тъй като там обикновено се изпробват 2 визии.

2. КОЛКО ВРЕМЕ ИЗДЪРЖА ГРИМЪТ? - около 12 часа, това разбира се зависи и от няколко фактора като типа кожа - суха, мазна, комбинирана; от използваните продукти и други

3. КОГА ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ГРИМЪТ - ПРЕДИ ИЛИ СЛЕД ПРИЧЕСКАТА? Най-оптимално е гримът да бъде направен след прическата, особено ако косата трябва да се измие. Стилизиращите продукти за коса също съсипват грима.

4. МОЖЕ ЛИ ГРИМЬОРЪТ ДА МЕ ПОСЕТИ НА МЯСТО? - по-честата практика е гримьорът да посети клиента, ако посещението обаче е предвидено за друг град клиента поема транспорта.

5. КОГА ТРЯБВА ДА СИ ЗАПАЗЯ ЧАС ЗА СПЕЦИАЛЕН ПОВОД? - Ако става въпрос за абитуриентски бал, сватба, абсолвентски бал, дипломиране - възможно най-рано, още при уточняването на датата. Най-натоварените периоди са май-юли и септември - декември.

6. ТРЯБВА ЛИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА КАПАРИРАМ ЧАСА СИ? - аз лично не изисквам капаро, това е по преценка на гримьора.

7. КАКВО ОСКЪПЯВА ГРИМА? - посещението на място и поставянето на изкуствени мигли.

8.ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЛИ СА ИЗКУСТВЕНИТЕ МИГЛИ? - не, разбира се, но придават завършеност на визията.

9. ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ПРАВИ ПРОБЕН ГРИМ И НА КАКВА ЦЕНА Е ТОЙ? - не е задължително, но е препоръчително. Особено, ако не се гримирате често и не носите силен грим.

Как да изберем гримьор за нашия специален повод?

Предстои Ви специален повод? 🎂👰🤱💃💍👠👩🎓💃Това са мигове запечатани в спомените, със снимките 🤳, във видео 🎬 и трябва да бъдете неотразими и незабравими! В тези моменти Вие сте обект на внимание 👀 Гримът 💄е неразделна част от съвършената визия на жената 👩, а в немалко случаи и на мъжа 🧔! Доверете се на професионален гримьор за перфектния завършек на външния си вид. Ето и моите съвети на какво да обърнете внимание❗️, когато избирате гримьор за своето специално събитие?

1. Продуктите, с които работи. Те трябва да са професионални, качествени и трайни. Аз работя с професионални такива, но не смятам, че имам право да спомена конкретните марки! Не бива да се използват много различни марки, тъй като всяка марка има различен състав в продуктите си и те обикновено са съвместими помежду си. Поради тези причини обикновено евтиния грим е нетраен и некачествен. По-високата цена на грима предполага използването на висококачествени продукти. Внимавайте!

2. Би било добре да присъства дата на отпечатване на продукта, тъй като всички козметични продукти са със сравнително кратък срок на годност след отваряне - 6 месеца, 12 месеца, в по-редки случаи 24 месеца.

3. Продуктите винаги трябва да бъдат нанасяни с четка🖌, а не директно върху лицето за да се поддържа добра. Освен от хигиенна гледна точка това предполага и по-прецизно нанасяне на продуктите и сливането им с кожата.

4. Четките трябва да се дезинфекцират след всеки клиент, а моливите за очи и устни да бъдат подостряни. Чрез четките би могло да се пренесат редица кожни заболявания и инфекции.

5. Гримьорът следва да измива добре ръцете си преди започване на работа.

6. Добре е лицето на клиента да бъде добре почистено с мицеларна вода и да се попита клиента за алергии или чувствителност, да се проучи типа кожа - мазна, суха, комбинирана, чувствителна за да се подберат най-подходящите продукти за съответния клиент.

7. Стъпки на гримиране (не в тази последователност, разбира се) - нанасяне на база за грим (незадължително), нанасяне на коректор под очите и в проблемните участъци на кожата - пъпки, белези, зачервявания (задължително), нанасяне на фон дьо тен (задължително), нанасяне на база за сенки (задължително), нанасяне на сенки, очна линия, молив за очи, молив за устни и червило, нанасяне на матираща пудра (задължително), нанасяне на фиксатор за грим (незадължително), нанасяне на продукти за контуриране - хайлайт, контур и руж (незадължително), поставяне на изкуствени мигли (препоръчително).

8. Гримьорът трябва да се съобрази изцяло с желанията на клиента, но и даде обективно мнение и препоръки за изработването на избрания грим. За всеки тъп лице е подходящ различен грим. Ако един грим на снимка на Ваша приятелка изглежда превъзходно, то на вас би стоял дори комично, ако сте с много различни черти на лицето! Вслушайте се в съветите на гримьора!

Резултатът❗️ Да блестите като диамант 💎 и да предизвикате възхищение 👏